Saamhorigheid, warmte en gezelligheid; we vierden onze nieuwe locaties!

Een paar weken geleden openden we al voorzichtig de deuren van onze nieuwe locaties in Noord en Zuidoost. Maar om te vieren dat we er zijn in deze stadsdelen, vond vrijdag 3-februari de officiële opening plaats. Het was druk (want: twee openingen op één dag), maar vooral een gevoel van warmte en saamhorigheid overheerste.

Van Noord tot Zuidoost
Het zijn bewuste keuzes geweest om ons, na West, nu te vestigen in stadsdelen Noord en Zuidoost. Beide plaatsen zijn uniek, en kennen andere hulpvragen. Hulpvragen die wij, in samenwerking met de vrouwenorganisaties, zoveel mogelijk helpen te beantwoorden. Daarnaast is het voor ons ook hier belangrijk dat we veiligheid bieden aan de vrouwen. Daarom zijn we in Noord gevestigd in OBA Banne, zodat vrouwen, tijdens hun bezoek aan de bibliotheek, eenvoudig aan kunnen kloppen voor juridisch advies. In Zuidoost houden we huis in de familiaire setting van buurthuis Ala Kondre. Een voor veel vrouwen, vertrouwde en bekende plek in deze buurt.

Lokale artiesten en vrouwen uit de buurt
Wij geloven dat muziek, persoonlijke verhalen en eten verbindt. En zo geschiedde, want in Noord konden we genieten van de persoonlijke spoken word performance van Samira Hoogvliets, die hier zelf opgroeide. Een andere ‘buurtgenoot’ was moderator Terra Dakota Stein, die ter plekke belangrijke ‘buurtvrouwen met een missie’ in het zonnetje zette. In Zuidoost bracht saxofonist Romana de Meneges warmte (en een traantje hier en daar) in de zaal. Er werden serieuze, indrukwekkende casussen besproken, die ons des te meer deden beseffen dat we hier op de juiste plek zijn. En er nog veel werk aan de winkel is. Wethouder Touria Meliani heette beide locaties welkom in de stad!

    

    
@Noord 

    

    
@Zuidoost

Fotografie door Merel Daantje Klaassen