‘Ik weet hoe belangrijk het is om te strijden voor je positie in deze maatschappij’

De Amsterdam Law Hub lanceerde onlangs de campagne ‘WIJ ZIJN MOKUM’, om een inkijkje te bieden in gezichten achter de juridische kaart van Amsterdam. Mensen die dit werk doen, omdat ze geloven dat iedereen het recht heeft op juridische hulp. Ook als dit financieel gezien lastig is. De vrouwenrechtswinkel is ook onderdeel van deze kaart. In het kader hiervan vertelt een van onze juridisch adviseurs, Shay Westzaan, waarom ze dit betekenisvolle werk doet.

‘Ik ben Shay, juridisch adviseur bij de vrouwenrechtswinkel. Als meisje dat opgroeide in een grote familie van voornamelijk tienermoeders, weet ik hoe belangrijk het is om te strijden voor je positie in deze maatschappij. Iedereen verdient een eerlijke kans, maar helaas heb ook ik met eigen ogen gezien dat dit niet altijd vanzelfsprekend is. Om die reden kunnen alle vrouwen bij ons terecht voor juridisch advies en hopen we het recht, dat vaak onbegrijpelijk is, weer begrijpelijk te maken. Indien nodig aangevuld met hulp uit ons netwerk van de juridische kaart van Amsterdam.

“Eén beeld zegt vaak meer dan duizend woorden”, zo ook dit kunstwerk aan de Wiltzanghlaan. Het vertelt ons dat iedereen welkom is, ongeacht je kleur, achtergrond of levensvisie. Laten we die gedachte samen voortzetten.’

 

Sociaal Juridische kaart

De sociaal juridische kaart van Amsterdam is een initiatief van de Amsterdam Law Hub aan de Universiteit van Amsterdam, in samenwerking met Patroon Legal Design. Deze kaart en de expositie is ontwikkeld dankzij subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand.

Foto: Merel Daantje Klaassen