Wat doet Vrouwenrechtswinkel Amsterdam (VRWA)?

veelgestelde vragen

VRWA is er voor iedereen die haar nodig heeft. Onze primaire doelgroep is vrouwen in een financieel kwetsbare positie, maar uiteraard mag iedereen die er baat bij heeft VRWA om hulp vragen. Hierop zijn de vragen dan ook aangepast.
Op deze website en in onze communicatie verwijzen we echter naar de term “vrouwen” omdat dat de juridische categorie is waarmee we vaak te maken hebben, vooral als het gaat om ongelijke behandeling. We conformeren ons hiermee aan de juridische vorm, maar zijn ons er terdege van bewust dat er mensen zijn die zich noch als man noch als vrouw identificeren en hopen dat ook zij zich gesteund voelen door VRWA.

VRWA is er voor iedereen die hulp nodig heeft bij het verkrijgen van antwoorden op juridische vragen. VRWA kan echter geen juridische bijstand leveren maar wel doorverwijzen naar advocaten/juristen die dat wel kunnen.

VRWA is een hulpmiddel voor vrouwen die hun recht willen halen. Wij geven antwoord op juridische vragen en gratis advies op maat. VRWA biedt juridische hulp bij onderwerpen die te maken hebben met werk, financiën, onderwijs en zorg middels een eenvoudige vragenlijst. Indien we niet voldoende voor de gebruiker kunnen betekenen, staan we klaar om mee te denken over eventuele vervolgstappen of adviezen.

Je krijgt dan een medewerker van VRWA aan de telefoon. Deze zal ervoor zorgen dat je antwoord krijgt op je vraag of hij of zij zal je koppelen aan een persoon die je verder kan helpen.

VRWA is een platform in ontwikkeling. Wij zijn dagelijks bezig met het aanvullen van onze vragen. Om toch antwoord te krijgen op je vraag kan je contact opnemen met onze adviseurs via 020-525 8113. Wij zijn bereikbaar maandag tot vrijdag tussen 09:00 – 17:00.