De rechten en plichten van werknemers tijdens zwangerschap – én na de geboorte

Jaarlijks raken ruim 160.000 vrouwen zwanger in Nederland. Uit de gesprekken die wij met cliënten voeren, blijkt helaas dat het voor veel werkende vrouwen niet altijd duidelijk is wat hun rechten en plichten zijn tijdens hun zwangerschap. Reden voor ons om een zwangerschapsformulier- en folder te ontwikkelen voor werkgevers én werknemers.

FLINK Buurtkamer in Slotervaart was de plek waar we vandaag het genoegen hadden deze folder te lanceren. We kijken terug op een mooie bijeenkomst, waar we samen met ons netwerk van vrouwen, vrouwenorganisaties en werkgevers een onderwerp hebben uitgelicht dat ons na aan het hart ligt. En waarmee we hopelijk in de toekomst het verschil kunnen gaan maken.

Zo ging Discriminatie Regio Amsterdam dieper in op bemiddeling en klachtenprocedures waarmee werknemers en werkgevers te maken kunnen krijgen. Het College voor de Rechten van de Mens gaf ons daarnaast een uniek inkijkje in de (voor)oordelen die er bestaan rondom zwangerschapsdiscriminatie. Hier haakte Women inc op in met haar ‘dikke buiken, dikke banen’ campagne; evenals bedrijfsarts Monique van Beukering, met het promotieonderzoek dat ze deed naar gezond werken en zwangerschap. Tot slot was werkgeversorganisatie VNO-NCQ aanwezig om het perspectief van werkgevers te belichten.

De folder zal verspreid worden op afzetpunten door heel Nederland.
Benieuwd naar de digitale versie van de zwangerschapsfolder, download ‘m dan hier!
Zwanger, van plan zwanger te worden, zelf werkgever óf werkzaam bij personeelszaken? Download hier het formulier dat werknemers samen met werkgevers eenvoudig kunnen invullen!

X

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?